Sloop

Veel drukte afgelopen week voor ons huis. Vanwege een nieuwbouwproject moesten al onze overburen verhuizen. Hun woningen worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw, dat over een jaar helemaal klaar moet zijn.

Deze nieuwbouw hoort bij een groter bouwproject voor een deel van onze Bossche wijk dat over verschillende jaren is uitgesmeerd. Afgelopen december was ons verteld dat de sloop al in maart zou beginnen, maar zoals bekend gaat het niet zo best met de bouwsector. Daarom vroegen we ons al af of dit project voor onbepaalde tijd uitgesteld zou zijn. Afgelopen week volgde ineens het antwoord in een brief: de sloop start half juli, na drie weken asbestonderzoek.

Alle bewoners in dit woonblok moesten vóór dit weekend uit hun huizen vertrokken zijn. Deze enorme volksverhuizing leverde mooie straatbeelden op, bijvoorbeeld van een kunstenaar die met tig zelfgemaakte schilderijen naar buiten kwam om ze in een verhuiswagen te zetten: op naar de volgende bestemming. Maar het leek wel of hij geen enkel meubelstuk bezat.

Inmiddels staan alle huizen leeg . Op de posters op de ramen blijkt dat ze de afgelopen periode onder toezicht hebben gestaan van Ad Hoc, bureau in leegstandbestrijding. Op haar site maakt dit bedrijf reclame met antikraak wonen: ‘Wonen in bijzondere ruimtes, die ook bijzonder ruim zijn… en dat tegen slechts minimale woonlasten.’

Ondanks die minimale woonlasten hing op het raam van één van de verlaten huizen een andere opmerkelijke poster: ‘Handen af van onze huren’. Wellicht waren deze antikrakers zo sociaal dat ze alvast actie voerden voor de huurders die straks op die plek in een nieuwbouwhuis komen te wonen. Die huur zal allicht wat hoger zijn…

Of maken ze zich zorgen over hun eigen (huur)toekomst?

Sociale huurwoning Handen af van onze huren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.